Virtuelt fellesskap med Jesus i sentrum


Webmaster`s Corner Sist oppdatert: ,


Fremtid og håp for deg
Webmaster`s Corner - , Fred

Tips en venn   Skriv ut

Det var en gang en liten elefantunge som stod tjoret til en tykk påle utenfor et sirkus. Den var så nysgjerrig, så lysten på livet. Den ville fange sommerfugler og fluer, den ville se nærmere på blomstene som stod utenfor rekke vidde. Den ville leke med barna som sparket fotball på gresset like bortenfor. Livet var et eventyr som måtte uforskes, helst nå med det samme. Elefantungen hoppet og dro i den tykke snoren sin, men kom ikke løs.

- Slik var vi også en gang. Fulle av liv og pågangsmot.

elefant_1.jpg
Litt lenger borte stod moren hans. Hun hadde et tynt, tynt tau rundt halsen. Det var festet i en liten pinne i bakken. Hvis hun bare dro i tauet én gang, var hun fri. Men hun dro ikke i tauet, for hun hadde for lenge siden lært at det ikke nyttet.

- Mange av oss har gitt opp, og tror at det ikke nytter.

Denne elefant-historien som jeg leste i boken "Kunsten å lede seg selv" av Randi B. Noyes, viser at vi mennesker er ikke så ulike elefantene.

En vanskelig barndom, et ødelagt ekteskap, arbeidsledighet, fattigdom eller sykdom har hindret mange menneskers livsutfoldelse. Akkurat som den lille elefantungen var de nysgjerrige og glade over livet, men så skjedde det ting som ødela alt. Og siden har det bundet dem.

Det hjelper ikke at omstendighetene har endret seg, at de har blitt voksne, har fått seg utdannelse og jobb. For erfaringen har lært dem at straks de tillater seg å føle glede og lykke, så vil fortiden (tauet) innhente dem og de kommer ikke videre.

I en nettleder kom Lars med et tankevekkende spørsmål: Veldig mange mennesker, inkludert meg selv, har opplevd at djevelen har stjålet deres fortid. Men, det er fortid. Dette er nåtid og det som kommer er framtid. Så hvorfor gi ham din framtid?

Svaret er enkelt: Mange mennesker tror ikke at de har noe valg lenger. De har gitt opp.

Har du gitt opp? Da har jeg gode nyheter til deg! Du er ikke lenger en liten elefantunge. Du har vokst opp og blitt en stor sterk fullvoksen elefant. Det puslete løgnaktige "tauet" som djevelen har bundet deg med, har ingen makt over deg lenger. Du er mer enn sterk nok til å rive deg løs!

For du trenger ikke kjempe alene. Gud er på din side!

Men dere, mine barn, er av Gud og har seiret over dem. For han som er i dere, er større enn han som er i verden.(1.Joh 4:4)

Og han har bare gode planer for livet ditt!

For så høyt har Gud elsket verden at han gav sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv. (Joh 3:16)

For jeg vet hvilke tanker jeg har med dere, sier Herren, fredstanker og ikke ulykkestanker. Jeg vil gi dere fremtid og håp. (Jeremia 29:11)


© Copyright 2011 Jesus Online - Toppen av siden

Siste overskrifter:

Webmaster`s Corner
Kjenner du Gud?
Turn your radio on
Det egentlige Juleevangeliet
Jesus for en dag
Den barmhjertige samaritan - 2011
Fremtid og håp for deg
Ekte gla`kristendom!
Betania Lillestrøm med nye hjemmesider
Mail-kontoer hos Jesus Online
Feilretting pågår