Virtuelt fellesskap med Jesus i sentrum


Bibelundervisning Sist oppdatert: ,


Tro, håp, be og ta imot
Bibelundervisning - , Lars Pettersen

Tips en venn   Skriv ut

Vi har noe som blir kaldt trosforkynnelse. Der blir det ofte forkynt at vi skal ha god helse og ha masse penger, til enhver tid. Også blir det bråk da med en del konservative mennesker. Penger er jo ikke lykken til noe som helst. Nei vel?

penger2_2.jpg

Når vi snakker om å be og å få bønnesvar, er vi alltid opptatt av dette med Guds vilje.

"Be og du skal få. Bank på og det skal lukkes opp”.

Hvis det du ber om er Guds vilje vel og merke. Og det er riktig. Vi har noe som blir kaldt trosforkynnelse. Der blir det ofte forkynt at vi skal ha god helse og ha masse penger, til enhver tid. Også blir det bråk da med en del konservative mennesker.

Penger er jo ikke lykken til noe som helst.  Nei vel?

Alle vil vi ha et pent og bra sted og bo. Alle vil vi ha en bra bil . Alle vil vi ha skikkelige klær. Alle vil vi til og med ha mat. Kanskje vi vil gi tiende til Gud også? Og kanskje vi vil gi penger til noen som ikke har ett øre til mat engang. Kanskje vi har lyst til å velsigne barna våre med noe fint til bursdagen. Kanskje du har lyst til å gi naboen en blomst en dag, bare for at du rett og slett bryr deg osv.

Vet du hva? Alt dette vil Gud at du skal gjøre! Vet du hva du trenger for å gjøre alt det jeg nå nevnte?

Penger! Bare si ordet du: penger!          

Penger er alt, står det i Bibelen! Det er det ikke mange som nevner. De fleste snakker bare om at "penger er roten til alt ondt" og henviser til Bibelen. Men dette blir jo helt feil. Bibelverset var feil sitert. Her kommer det helt riktig: "Pengekjærhet, er roten til alt ondt".

Og det betyr noe helt annet. Innrøm det: du trenger penger, hver eneste dag. Du jobber nesten livet av deg daglig for å få det . Og har du for lite en måned blir du helt oppgitt, frustrert og sur.

Ta Gud på ordet: la deg velsigne fra Himmelen, med penger. Gud vet du trenger mye av det. Og Han vil gi deg det.

Vet du det, at Gud ønsker at du skal ha framgang i livet ditt, og være ved god helse.  Alt du trenger å gjøre, er å be om det , tro det, så er det ditt!

Mange mennesker er mer eller mindre negative til trosundervisning om framgang og seier. Dette er typisk for nordmenn i hvert fall . Seier, framgang og god helse er faktisk Guds vilje og ønske for våre liv.

Det er Bibelens ord ikke mine.

Dette med å be etter Guds vilje er viktig.

"Dersom vi ber om noe etter hans vilje, så hører han oss, og dersom vi vet at han hører oss, hva vi enn ber om, da vet vi at vi har fått våre bønne emner oppfylt hos ham.”  (1. Joh 1:14-15)  

Ber om noe etter hans vilje? Hvordan vet vi hva som er hans vilje da ?

Jo, gå fra 1 Joh. og videre...Hør nå:

Jeg ønsker at du i alle ting må ha det godt og være ved god helse, likesom din sjel har det godt.” (3. Joh 1:2)

Wow. Sterke ord. Gud ønsker at vi i alle ting må ha det godt og være ved god helse. Så her er det bare å be om bla. penger og helbredelse. Tro det,  og du vil få det. Det er Guds ønske og vilje for våre liv. Står her svart på hvitt.

I The Living Bible står det: "I wish that you in all things may prosper".
Det engelske språket er litt sterkere enn vårt. Prosper, betyr å ha framgang. Guds vilje for oss er altså at vi skal ha framgang. Så spennende. Framgang- og seiersundervisning i selve Bibelen. Det er til og med Guds vilje for våre liv. Vi skal til å med være framgangsrike i alle ting, ("prosper in all things"). Gud står altså bak trosundervisningen. Kjempeherlig.

Her hjemme er vi livredde for å tenke framgang og seier. Selv om det er Bibelsk. Vi skal ha framgang,  i alt vi gjør. Hans ønsker for oss er at vi skal ha det godt i alle ting. Og alle ting hva betyr det? Det betyr alle ting det. Alle betyr alle! Akkurat som at 1 + 1 = 2 !

Vi skal være framgangsrike, ha framgang i alt.

Familielivet, relasjoner og nære bånd skal hele tiden fungere og ha framgang. Familie livet skal være en suksess.

Venner skal du ha. Ikke nødvendigvis mange, men gode og nære venner. Du skal være framgangsrik og suksess full også på det området.

Penger skal vi ha. Rett og slett for at du skal ha alt du trenger til. Og for at du skal ha overflod for å gi til de som ikke har noen ting

Helse: Her skal du ha full pott og seier. Jesus ønsker og helbrede deg . Du skal ha alle gode ting og være ved god helse. Hjelper ikke å ha mye penger hvis du er lenket til sykesenga. Eller omvendt for den sakens skyld. Her henger alt sammen.

La Gud sette deg i frihet. Be, tro og ta imot. 

Mat skal vi alle ha mer enn nok av. Til deg og din familie. Og hver eneste gjest som måtte dukke opp

Karriere: Også her skal du ha framgang og suksess. Du skal ha gode resultater på jobben, Og du skal tjene mye penger. Det er en del av Guds vilje med våre liv.

Hobbyer er moro og en god ting i livet. Du skal trives med det og ha det moro.

Kristenlivet ditt skal gå bare en vei. Ikke nedover, ikke utflating, men rett oppover. Alt dette er Guds vilje med ditt og mitt liv. Det står i Bibelen. Da er det sant.  Gå for det ! Jeg sier det en gang til ;

Gud sier  ”jeg ønsker at du i alle ting må ha det godt og være ved god helse, likesom din sjel har det godt”. (1. Joh 3:2)

Dette er Guds inspirerte ord til hver og en av oss. Guds vilje er det.

Så da vet du at dersom vi ber om noe etter hans vilje, så hører han oss, og dersom vi vet at han hører oss, hva vi enn ber om, da vet vi at vi har fått våre bønneemner oppfylt hos ham. (1. Joh 1:14-15)  

Ser du hvordan de to bibel stedene henger sammen?

Hans ønsker og vilje for oss er at vi skal ha det godt i alle ting og være ved god helse. Så da ber vi etter Guds vilje og tror at vi har fått det, og tar det i mot, i Jesu navn. Og lever et seiersrikt liv i framgang og overflod.


© Copyright 2010 Jesus Online - Toppen av siden

Siste overskrifter:

Bibelundervisning
Billig nåde?
Tro, håp, be og ta imot