Virtuelt fellesskap med Jesus i sentrum


Andakter Sist oppdatert: ,


Veien til Himmelen
Andakter - , Åge M. Åleskjær

Tips en venn   Skriv ut

For hvis du bekjenner med din munn at Jesus er Herre, og tror i ditt hjerte at Gud har oppreist ham fra de døde, skal du bli frelst. (Rom 10:9-10)

veien_3.jpg
Jesus er veien til Himmelen
Det er frelsesoppskriften. Det er ikke noe skriftemål som du må igjennom. Du skal ikke bekjenne alle dine synder, for de kan du likevel ikke huske. Det er den troende som skal bekjenne sin synd når han har falt. Det du skal gjøre, som ikke er en kristen, er dette: Du skal tro i ditt hjerte at Gud har oppreist Jesus fra de døde.

Det fantastiske er at over 2 millioner nordmenn går rundt og tror på oppstandelsen. Statistiske undersøkelser viser at rundt 70 prosent av alle nordmenn tror på Gud. Og dette viser at verken ateister eller agnostikere har så veldig gjennomslag i landet vårt.

Det er ikke bare det at de tror på en gud, men over 50 prosent tror at Jesus stod opp fra de døde. Det vil si at de går rundt og har allerede ordnet halvparten av det som kreves for å bli frelst. Men det som vil avgjøre himmel eller helvete for disse menneskene er om denne troen blir omsatt i bekjennelse og handling. For det står at dersom du tror i ditt hjerte at Gud har oppreist Jesus fra de døde, og med din munn bekjenner at Han er Herre, så skal du bli frelst.

Det betyr at du ikke bare bekjenner på en lettvint måte, at du ikke bare uttaler ordene, men at du i ditt hjerte mener at Jesus er din Herre. Du sier med andre ord:

”Jesus, vær Herre i mitt liv.
Jesus, jeg tar imot deg som min Herre.
Jeg tror på deg i mitt hjerte.”


Da vil underet skje! Så enkelt er det.

Det herligste jeg vet, er å se mennesker gripe tak i Guds frelse. Det er vidunderlig å se når lyset tennes i menneskers hjerter. Du kan se at det skjer en forvandling når mennesker tar imot Jesus Kristus i sitt liv.

Derfor er det dette du skal legge vekt på når du forkynner evangeliet, og når du ber med noen til frelse. Få dem til å begynne å takke Jesus. Få dem til å gi seg hen til Ham. Han er veien og sannheten og livet.

Og hvis de bare glemmer alt annet, glemmer alle teorier og tanker, og bare sier: “Jesus, jeg tar imot din frelse. Jesus, jeg inviterer deg inn i mitt liv. Jesus, du er min Herre,” så har underet skjedd. Det finnes ingen mulighet for at det ikke vil skje.

Hvis du vil gå denne veien nå når du har lest denne andakten, så blir du frelst, like så mye som jeg ble frelst. Dette er troens ord, det som vi forkynner. Hvem som helst kan bli frelst.

Jeg vet om mennesker som har gått på kristne møter hele sitt liv, og de vet ikke om de er frelst. Da går det an å finne ut av det nå. Du kan si: “Jesus, jeg inviterer deg inn i mitt liv. Jesus, vær min Herre.” Og så er du frelst.

“Ja, men det er ikke så  enkelt som det,” sier du. Jo, så enkelt er det, og det er det som er forkynnelsens dårskap at Gud vil frelse mennesker gjennom tro, så enkelt som  det. Da kan du være ferdig med alle dine årelange grublerier og anfektelser, og bare få stå på bar bakke og få ta imot Jesus og bli frelst i Hans navn.

Er det noe som brenner i mitt hjerte, så er det lengselen etter å få se mennesker frelst før Jesus kommer igjen. Jeg vil at du som leser denne andakten, skal velge veien til himmelen. Jeg vil at du skal bli frelst og født på ny. Jeg vil at du skal få oppleve et nytt liv, og at Jesus Kristus er din personlige frelser.

Hvis du er en religiøs person, som kanskje har gått i kirker og bedehus i hele ditt liv, men som aldri har tatt imot Jesus og blitt født på ny, så har du en anledning nå. Eller kanskje du aldri har gått på kristne møter. Det er samme vei til frelse for deg som for den som har gått på møter i hele sitt liv.

Du kan vende deg i bønn til Gud akkurat nå. Bekjenn høyt det du tror i ditt hjerte. Gjør din bønn like enkel som det jeg har nevnt ovenfor. Det  holder! Og dermed vil du også være på VEIEN TIL HIMMELEN.

Du kan helt enkelt be denne bønnen:

Jesus, jeg inviterer deg inn i mitt liv.
Jeg tror at du døde for mine synder,
og at du stod opp igjen.
Jeg vil at du nå skal være Herre i mitt liv.
Jeg takker deg for at frelsen er ferdig,
og at jeg er et Guds barn nå!


---
Andakten er hentet fra heftet "Veien til Himmelen", og er gjengitt med tillatelse fra forfatteren og Hermon Forlag.

© Copyright 2012 Jesus Online - Toppen av siden

Siste overskrifter:

Andakter
Englen og dragen
Vi er velsignet midt i stormen!
Veien til Himmelen
Kraften i Hans nærvær
Bildeandakt: Når dere biter og glefser
Du er faktisk god nok!
Gud er der alltid for deg!
Gud elsker deg uansett
Gud – Jumalla – Mungo - Allah
Are you ready for a revelation?