Kraften i Hans nærvær
Andakter - , Lars Pettersen

Nå skal jeg dele med dere et fantastisk vitnesbyrd jeg fikk høre, for en stund siden. Det er et gripende vitnesbyrd om en ung jente som var svært syk, men som ble mirakuløst helbredet på grunn av ”Kraften i Hans nærvær”.

jesus_statue_3.jpg

Marynelle Robinson sa hun skulle gi navn til korsettet hun ble nødt til å bruke. Hun ville kalle korsettet for Mathilda, pga sangen ”Waltsing Mathilda”! Fordi å danse Wals var det siste en med korsett kunne gjøre.

Som 14 åring var Marynelle en liten guttejente, hun var med på alle mulige utendørs aktiviteter, som rotet til det fine håret hennes. Hun var alltid hoppende glad og positiv. Hun hadde alltid en sang på lur.

Hun hadde ingen ide,om hvor drastisk hennes liv var i ferd med å forandre seg !

Det var Marynelle`s tante, som først hadde sett den gale kurven i hennes rygg, når hun bøyde seg ned for å knyte skolissene. 2 leger hadde bekreftet det de trodde, nemlig ”scoliosis” en slangelignende kurve i ryggraden !

”Forhåpentligvis, oppdaget vi skaden i tide for å unngå operasjon”, hadde spesialistene sagt. ”Vi skal lage et korsett til Marynelle, som er støpt og lagd etter hennes kropp. Hun blir nødt til å bruke den 23 timer av døgnet, helt til hun er ferdig med å vokse – sikkert til hun blir ca 18 år” !

Nå ble Marynelle raskt flyttet inn på det rommet hvor korsettet skulle tilpasses. Hennes vakre blå øyne himlet forskrekket, ved synet av korsettet og alt utstyret. Det var det skumleste hun noen gang hadde sett. Skjelett lignende var den bygget av metall, plastikk og lær.

Navnet Mathilda passet allikevel ikke, Frankenstein var bedre, syntes Marynelle.

Marynelle holdt armene ut, slik at de kunne sette på korsettet. Hun hadde aldri trodd det skulle være så utrolig trangt, stramt og vondt. En sak i midten bak, presset mot ryggsøylen og en lignende sak foran presset hardt mot brystet, og på den måten tvang ryggsøylen i en rett posisjon. Det var forferdelig vondt, og slik skulle hun gå 23 timer i døgnet i 4 år.

Hvordan leve med den

Haken hennes hvilte på en plate foran som gikk rundt hodet og samtidig støttet opp nakken.

Det var forferdelig, hun hadde aldri innbilt seg at det var et slikt utstyr hun skulle bruke. Tårer trillet stort nedover kinnene hennes. Hun hadde ikke før nå, tenkt på hvordan hun kunne klare å bruke et slikt utstyr i 4 år. Hun kunne ikke skjønne hvordan hun skulle klare å bruke denne i så mye som 4 minutter.

Hvordan ta den av og på seg? Hvordan sove med den ? Hvordan kle på seg ? Hvordan leke ? Hvordan spille fotball ?  Tankene strømmet gjennom hodet hennes, mens tårene trillet. 

 ”Mor, jeg kan ikke gjøre dette. Jeg klarer ikke.” Marynelle gråt og sutret mens hun forsøkte å komme seg inn i bilen. Hver eneste bevegelse gav en ny bølge med harde smerter. ”Vi har pratet om dette før”, sa moren stille. ”Noen ganger gjør vi tøffe ting, for å få et bra slutt resultat”. Hennes mor hadde fortalt henne hvor tøft det var å leve under den store depresjonen for mange år siden. Av en eller annen grunn hjalp ikke det Marynelle i det hele tatt.

Søvnløse netter

Da de kom hjem ville Marynelle ta av hele korsettet. ”Du kan ikke ta den av nå, husk hva legene sa til deg, du kan kun ta den av 1 time om morgenen, når du skal stelle deg”, sa moren.

Moren la et par store puter i sofaen, slik at Marynelle kunne sette seg. Noe som ikke var spesielt lett. Hun kunne enten sitte rett opp og ned som en tinnsoldat, eller lene seg tilbake i en 45 graders vinkel. Hver eneste muskel i kroppen verket, og det var umulig å bli komfortabel. ”Livet er ødelagt, er dette det som er igjen”, sa Marynelle.

Ved leggetid ønsket hun bare å legge seg ned og sove bort alle vonde smerter og tanker. Hun ville først bare legge ansiktet ned i puta, å falle inn i en deilig søvn. Men hun kunne ikke det. Hun kunne ikke putte ansiktet ned i puta, hun kunne ikke lenger ligge på magen, som hun elsket. Hun kunne ikke lengre rulle seg sammen som en ball, og bare kose seg. Hun kunne ikke lengre falle i søvn, i det hun hodet traff puta. Det var for mye smerte i hele kroppen. Hun kunne heller ikke ligge på siden, for hodet fikk ikke noe støtte. Hun måtte bare stappe mange puter rundt seg, og forsøke å finne en passende stilling for natten. Hun lå våken hver natt, og ba til Gud om at det skulle bli morgen.

Trosbevegelsen

”Jeg fikk Mathilda i 1973,” husker Marynelle, ” og for en sjenert tenåring, og flau over sin egen kropp, så var det ikke bare bare å få dette korsettet. ” Jeg ville ikke bli lagt merke til, men alle la merke til det korsettet. Min familie var i ferd med å lære om ”Word of faith” bevegelsen. Mor planla ferier o l til forskjellige konferanser og lignende. Vi var blant annet på møter hos Full Gospel Businessmen. Der hørte vi blant annet Kenneth Hagin, Charles Capps og til og med Kathryn Kuhlman. Vi visste at mirakler eksisterte, men det slo oss aldri at Gud kunne helbrede meg .  Vi hadde ikke tro for et mirakel og vi hadde ingen ide om hvordan tro Gud for ett.”

 ”Jeg var frelst og elsket Jesus. Men det var mor`s åndelige hunger som var årsaken til at vi dro på disse møtene.  Jeg elsket å være i Guds nærvær. Selv som barn elsket jeg å gå på møter. Siden jeg var kristen, ble jeg stadig mobbet på skolen, derfor var hjemme og Kirken ett tilfluktsted for meg. Ett sted der alt var greit. Jeg kunne være meg selv.”

På skolen

Hvert eneste øyne så på henne og korsettet. Hun forsøkte å sette seg pent ned ved pulten sin. Men det var umulig å få det til. Metall mot metall, og hun måtte sitte rett og oppreist, gjennom hver eneste time på skolen.  Hun var ikke sikker på hva som voldte mest smerte...medelevene eller de fryktelige smertene i kroppen.

Hun var flau over hele situasjonen sin, over korsettet. Hun prøvde å gjemme seg bort i Mathilda. På slutten av dagen var Marynelle utslitt av alle som var ekle mot henne og av å bære det 6 kilo tunge korsettet hele dagen. For hver dag som gikk så hun at hun stadig forandret hele sin personlighet. Tidligere kunne hun løpe, sykle, spille fotball eller skate. Nå kunne hun bare sitte i samme stilling i flere timer, å se på de andre.

Kristen skole

Hver eneste dag maste Marynelle på moren sin , om å få bare en time ekstra uten korsettet. Men hun nektet hver eneste gang.  Halvveis ut i skoleåret byttet Marynelle over til en privat  kristen skole. Det var samme skole som hennes fettere og kusiner gikk på.

Nå var hun 15 år gammel, og hadde brukt korsettet i ett år. Og fortsatt var det 3 smertefulle år foran. Som en spesiell gest til Marynelle, bestillte moren en tur til et flott resort ved innsjøen Lake of the Ozarks i Missouri, hvor Kenneth Copeland var en av talerne.

 ”Jeg var glad for å ha mor for meg selv en hel helg”, husker Marynelle.  ”Vi deltok på alle møtene, og hvilte mellom sesjonene. Men etter et år i korsett, var smertene fortsatt grusomme. Derfor klarte jeg ikke å sitte stille lenge. I ett av møtene ble det så ille at jeg måtte gå en tur og stelte meg så bakerst i salen. Jeg var forferdelig distrahert av smertene, så jeg fikk egentlig ikke med meg så mye av møtet, og når broder Copeland kom med profetiske ord om mennesker som ble helbredet i salen, hørte jeg nesten ikke etter en gang.

Poppende lyd

Når møtet var over gikk Marynelle og moren stille tilbake til hotell rommet sitt. Akkurat når Marynelle tok ett skritt, hørte hun en høy lyd som sa ”pop”. Noen skritt senere hørte hun et ”pop” til. Lydene kom fra ryggen hennes.

”Mor, tror du Gud kan helbrede ryggen min  nå” ?

”Hvorfor spør du” ?

”Vell, hører du den poppe-lyden, den kommer fra ryggen”.

 Morens øyne ble vidåpne, ”broder Copeland sa at Gud rettet ut noens rygg” , gispet hun !

”Det hørte jeg ikke”, innrømmet Marynelle,” men jeg tror ikke jeg kommer til å bruke korsettet lengre”!

”Det tror ikke jeg heller”, sa moren.

Totalt helbredet

Tilbake på rommet begynte Marynelle å ta på seg nattkjolen, over Mathilda. Så stoppet hun opp, så på sengen, så på korsettet ….. og uten å spørre om lov tok hun av seg korsettet, uten å spørre om lov. Så tok hun på seg nattkjolen . Så gled hun ned i senga, inn mellom dyner og puter. Og hun kjente de deilige lin laknene mot kroppen sin. I ellevill glede, vridde hun seg rundt i senga og presset ansiktet inn i puta. Hun snurpet seg sammen som en kattunge, og sovnet stille, hun sov dypt og lenge.

Om morgenen strakk hun seg så lang hun var, før hun sto opp. Hun sparket Mathilda til siden, og kledde på seg. Klærne hennes var litt store nå, uten korsettet. Under morgen møtet på konferansen lente hun seg tilbake i stolen, og bare nøt møtet.

Tilbake på skolen

Tilbake på skolen dagen etter, sa Marynelle`s venner og lærere. ”Hei, du bruker jo ikke korsettet ditt”!

”Yeah, Gud helbredet meg ”, forklarte Marynelle.

 Noen uker senere skulle alle elevene veies og måles.  På  ca 9 uker hadde de fleste elevene vokst ca en halv cm. Mens Marynelle hadde vokst 2 cm.

”Oh, wow, du har vokst hele 2 cm”, sa helsesøsteren.

”Gud har helbredet meg”, sa Marynelle enkelt.

”Oj, ja det er jo fantastisk”, sa en overrasket lærerinne.

 Moren til Marynelle ringte og avlyste alle legetimer. Hun brukte aldri korsettet igjen.

Evig helbredelse og god helse 

Det er 30 år siden Marynelle ble helbredet for sykdommen ”scoliosis”. Siden den gang har hun ikke hatt behov for flere mirakler. Hun har nemlig levd helbredet og i super god helse siden den gang.

Legene har i ettertid sagt at hun har en av de retteste ryggene de noen gang har sett.

Sannheten er at Marynelle aldri hadde tro for mirakelet hun fikk av Gud. Hennes foreldre er nå hjemme hos Herren, men hun kan ikke huske at det noen gang var snakk om at hun kunne bli helbredet. Hun kan heller ikke huske at det ble bedt en troen bønn for henne.

”Jeg var ikke en gang oppmerksom under det møtet med Kenneth Copeland”, innrømmer hun.

”Jeg tror ikke jeg ble helbredet pga min mors tro, men jeg tror hun var veldig oppmerksom på det budskapet broder Copeland forkynte den kvelden”!  Copeland underviste om å ”stå i tro”, og jeg tror mor forsto nok om tro, til å vite at jeg bekjente i tro, da jeg sa at jeg aldri mer kom til å bruke korsettet. Hun var enig, og vi sto på det sammen. Og hun foreslo aldri igjen at jeg skulle ta det på igjen. ”

Hvis Marynelle Robinson ikke ble helbredet gjennom sin egen, eller sin mors tro, hvordan tok hun da i mot det mirakelet ?

Marynelle vil nevne at forsamlingens kollektive tro var stor nok, eller hun kan nevne helbredelsens nådegave. Osv

Men ”the bottom line” er at GUD ER GOD !!
Og i Hans nærvær, skjer fantastiske ting, under og mirakler.

Fritt oversatt og fortalt, Fra; BVOV Magazine Mars 2005

© Copyright 2012 by Jesus Online (www.jesusonline.no)