Virtuelt fellesskap med Jesus i sentrum


Andakter Sist oppdatert: ,


Englen og dragen
Andakter - , David Ødegård

Tips en venn   Skriv ut

Det var en gang en gutt som kjempet mot en stor rød drage, som bodde både på innsiden av og på utsiden av gutten. Uansett hvilke våpen gutten brukte, virket det som om dragen slapp unna. Den gjemte seg i mørke kroker.

engel_drage_200x250.jpg
En dag kom Herren til gutten og gav Ham en gave. Denne gaven viste seg å være det eneste våpenet som kunne binde den røde dragen.
Gaven som gutten fikk var sanne tårer. Han begynte straks å bruke dem, og ganske snart begynte de å motarbeide dragens makt. De mektigste tårene, som ble kalt frihetstårer, drev dragen ut av gutten og bandt den med Herrens blod.

Likevel hadde dragen noe kontroll over ham . Gutten hadde beholdt en gave som dragen hadde gitt ham. En vakker liten medaljong som hang rundt guttens hals. På baksiden av medaljongen var det et ansikt. Denne gaven som gutten holdt fast ved var frykt.

Herren kom til ham og åpenbarte sannheten om medaljongen. Gutten kastet medaljongen. Herren rakte fram sin hånd, og i den lå det en ny gave og gaven var ekte glede. Gutten tok også denne gaven i bruk umiddelbart, og fryktens ånd kunne ikke lenger kontrollere ham.

Men minnet om dragen holdt ham likevel fanget, for så lenge dragen levde minnene.

I Himmelen ble det da en mektig engel innkalt framfor Faderen. Fredsfyrsten tok da til ordet og sa til engelen; Ditt navn er Fred, for du sendes ut for å drepe frykt ved Min hånd.

Engelen åpenbarte seg for gutten og gav ham enda en gave. Gaven var Jesu Kristi Fred, og gutten tok imot med skjelvende hender. Når gutten begynte å be med den nye gaven ,begynte engelen sin ferd mot dragen og dens frykt. Jo mere av Jesu Kristi Fred gutten brukte, jo fortere bevegde engelen seg.

Nådens Guds vrede ble da opptent mot dragen, og guttens bønner ble kraftigere. Engelen Fred ble ved dette fylt med nytt mot, og drepte dragen ved Herrens hånd. Når gutten så at dragen var død, forandret han skikkelse. Gutten ble til en ung mann og kapper, kroner og herlighet ble gitt ham fra himmelen. Den Sønnen får frigjort blir virkelig fri!

© Copyright 2013 Jesus Online - Toppen av siden

Siste overskrifter:

Andakter
Englen og dragen
Vi er velsignet midt i stormen!
Veien til Himmelen
Kraften i Hans nærvær
Bildeandakt: Når dere biter og glefser
Du er faktisk god nok!
Gud er der alltid for deg!
Gud elsker deg uansett
Gud – Jumalla – Mungo - Allah
Are you ready for a revelation?